رئیس قوه قضائیه با بیان این که با اطلاع از وضعیت کشور میگویم که ایران دارای منابع و پتانسیلهای بسیار غنی و ارزشمند است، تصریح کرد که به پشتوانه جوانان میتوان وضعیت کشور را در عرصههای اقتصادی، کشاورزی، صنعتی و تولیدی و معیشت مردم متحول کرد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به ابلاغ سند امنیت قضایی گفت: سند امنیت قضایی، براساس تکلیف قانون برنامه ششم توسعه ابلاغ شد؛ محتوای این سند، حقالناس است که قبل از اینکه موضوع مدعیان دروغین حقوق بشر باشد اولا آموزه قرآن کریم و پیامبر رحمت است؛ ثانیا تاکید همیشگی امام و رهبری بوده است.
رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سخنان یکی از اعضای کمسیون قضایی مجلس درباره تصمیم جدید قوه قضاییه مبنی بر عدم رسیدگی به دعاوی بانکی فراتر از نرخ مصوب بانکی تاکید کرد: ملاک ما برای میزان نرخ سود وامها، آن چیزی است که بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار میگوید. اگر بانکها بخواهند بدون هماهنگی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار، مبلغی برای سود خود تعیین کنند دیگر ...
رئیس قوه قضاییه با تقدیر از پیگیریها و تلاشهای نهادهای نظارتی در ابطال قرارداد خصوصی سازی دشت مغان تأکید کرد: دستگاه قضایی از خصوصی سازی ضابطهمند که موجب رونق اشتغال و تولد شود حمایت میکند، اما اگر واگذاریها در چارچوب مصالح مردم نباشد، برای همه زحمت آفرین خواهد بود.
رییس قوه قضاییه گفت: همه کسانی که با قوه قضاییه مرتبط هستند باید بدانند همکاران این مجموعه سالم و پاک، هیچ گونه ناسلامتی و فساد را برنمی تابند. وکلا هم باید از حق دفاع کنند و اگر وکیلی بداند از باطل دفاع میکند، اما فقط به خاطر دریافت حق الوکاله این کار را میکند، بی تردید پولی که میگیرد اکل به مال باطل است.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: رمز گشایش در کشور آن است که با تمام وجود بدانیم که تمام مشکلات در همین کشور و به دستان توانای نیرویهای کارآمد در کشور قابل حل است. ما مشکل حل نشدنی نداریم و همه را قابل حل میدانیم و همه این گرهها میتواند گشوده شود.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه درس دفاع مقدس برای امروز این است که کاری کنیم تا مردم احساس آرامش کنند،گفت: برخی اظهارنظرها که ریشه ناکارآمدیها را دشمن معرفی میکند، موجب تشجییع دشمن خواهد بود؛ کار دشمن که دشمنی کردن است این مسئولین هستند که باید با ظرفیت بزرگ نیروی انسانی و ذخایر ارزشمند کشور، بتوانند مشکلات را حل کنند.
رییس قوه قضاییه در بدو ورود به اردبیل گفت: در جریان این سفر تلاش خواهیم کرد آن بخش از مشکلاتی که در داخل استان قابل حل است را رسیدگی کرده و سایر مسائل را که نیاز به پیگیری در مرکز دارد، احصاء و در تهران مورد رسیدگی قرار دهیم.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: تشکیل دولت الکترونیک در زمینه جلوگیری از طولانی شدن دادرسیها بسیار موثر است چرا که مکاتبات و استعلاماتی که میان مراجع قضایی و بخشهای مختلف در زمینه رسیدگی به یک پرونده صورت میگیرد بعضاً دادرسیها را طولانی میکند.
رییس قوه قضاییه با اشاره به ظرفیت مطلوب نیروهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد برای یاری رساندن به پلیس گفت: نیروی انتظامی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و شناسایی جرم و مجرمین میتواند از ظرفیت نیروهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد بهره گیرد و این امر در حصول توفیقات برای پلیس بسیار راهگشاست.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر حفظ حقوق متهم و اصحاب دعوا در تمام پروندههای قضایی اطمینان داد: قضات عدالتخواه و حق جو که خود را در مقابل خدای متعال میبینند، بر اساس قانون و شرع حکم میدهند و اجازه نمیدهیم حق کسی در دستگاه قضایی تضییع شود.
رییس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت همکاری قوا و استفاده از تمام ظرفیتهای کشور گفت: امروز دشمن با جنگ اقتصادی، روانی و رسانهای به دنبال مایوس کردن مردم و اختلال در حوزههای اجتماعی و اقتصادی است.
رییس قوه قضاییه در بدو ورود به فرودگاه شهرکرد اهداف حضور در استان چهارمحال و بختیاری را تشریح کرد و گفت: تا حدودی که در این سفر می شود نسبت به رفع مشکلات استان پیگیریها را انجام خواهیم داد و آن حدودی را هم که در استان امکان ندارد در مرکز دنبال کنیم تا انشاالله این سفر منشأ آثار خیر باشد.
رئیس قوه قضائیه اهانت صورت گرفته به پیامبر اسلام (ص) را یک خشونت نرم و یک اقدام کاملا فریبکارانه دانست و گفت: اهانت به وجود مقدس پیامبر اسلام یک حرکت جاهلانه و به مثابه سلب همه آزادیهاست. این خشونت نرم علیه آزادی بیان و علیه عقلانیت بشر محسوب میشود؛ چراکه پیامبر اسلام (ص) جلوه عقلانیت بشر است.
حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ به درخواست رییس قوه قضاییه مبنی بر تداوم فعالیت شعب ویژه دادگاه انقلاب اسلامی جهت رسیدگی به پروندههای اخلالگران و مفسدان اقتصادی با لحاظ برخی اصلاحات، با این درخواست موافقت کردند.
رئیس قوه قضاییه گفت: مردم بدانند که دستگاه قضایی اراده جدی برای مبارزه با قاچاق و رسیدگی به پروندههای قاچاق دارد و ۱۰۰ درصد به تعهدات خود در راه اندازی سامانههای نظارتی مورد نیاز در این زمینه عمل کرده ایم.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: هدف مهم قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) امر به معروف، نهی از منکر و اصلاح امور اجتماعی بود و فرهنگ عاشورایی اصل بسیار مهمی در فرهنگ دینی ما و ضامن اجرای قانون و عدالت و برخورداری آحاد جامعه از حق است که مردم با الهام از آن نسبت به امور جامعه احساس مسئولیت میکنند.
رئیس قوه قضائیه با بیان این که در حوزه جمعیت به اندازه کافی مطالعه و کار پژوهشی انجام شده و با کمبود سیاست و قانون مواجه نیستیم تأکید کرد افزایش جمعیت نیازمند اراده جدی همه بخش هاست تا سیاستها و قوانین موجود را عملیاتی و روشهای موجود را اصلاح نمایند.
رئیس قوه قضائیه بر لزوم حفظ کرامت انسانی مراجعان و همکاران دستگاه قضا نیز تاکید کرد و گفت: قاضی متعهد و نفوذناپذیر که مقابل جریان قدرت و ثروت میایستد و با عزت زندگی میکند، به دستگاه قضایی عظمت و اعتبار میدهد و برای ما محترم و ارزشمند است و به او افتخار میکنیم.